You are here: Home » Forum
Results 1 to 4 of 4

Thread: XENYX1204FX Question

  1. #1

    XENYX1204FX Question

    hello to the community at beheringer forums, I've ran into a issue with a older mixer made by behringer , a XENYX1204FX i've had it for around a year now, and use it for work, Recently at a Gig, i use the two line in stereo, for queing tracks, however recently one channel runs into a little issue, The sound goes all Distorted, and sounds awful soon as i unplug it, and replug it back in, The problem stops, then 5-10 mins after it does it again. anyone ran into a issue like this before. Sorry for the lack of description of the sound, Lets just say. it sounds awful. I use 2 identical soundcards and cables. so it's not them. Wondering if its a bad connection within or something on the go, on that channel

    Regards
    Andrew Stanley

  2. #2
    Super User Paul Vannatto's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    SW Ontario Canada
    Posts
    3,567
    Hi Andrew,

    Welcome to the forum. Have you tried that same cable in the other stereo inputs? Have you tried changing to a different cable? The reason I ask is that the first thing I suspect is the cable. If changing inputs solves the problem, but changing the cable doesn't, then you might possibly have a hardware failure on the one side of that particular stereo input on the mixer. But as I mentioned, my experience is to change the cable first (yes they do go bad frequently).

    Paul

  3. #3
    Dear Andrew,

    Does the sound steadily degrade when the problem starts happening, like it's on a curve downwards in quality, or is it sudden? Can you try testing with some other input? I feel like if it is kind of gradual after the initial onset of the problem, it could be a power issue in some form. But if it's sudden, sounds like a physical connection to me.

    Best regards,
    Sean Fairchild
    Specialist, Channel Marketing Prosumer Division
    MUSIC Group
    BEHRINGER

  4. #4
    Not sure if this is of help, I had a similar problem once, i use to come out of my laptop in to an external sound card in to the line ins of the xenyx, I had the the little button for extra gain depressed, and the internal volume of the laptop set at about 75 percent, I found that the mixer did not like being pushed too much, and I ultimately lowered the internal volume of the laptop, removed the extra gain and pushed the fader higher to get the extra output, this sorted it, at times , the whole mixer use to fall over as if the psu was knackered.

    Good luck

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •